Vad menas med basala avslutstekniker? Ja, vad jag menar med det är de gamla klassiska avslutsteknikerna som ska ingå i varje säljares arsenal och som är de mest grundläggande teknikerna inom avslut. Dessa avslut borde ingå i varje säljare startkit för att över huvud taget förstå vad en avslutsteknik är. Låt mig ge ett exempel på fem stycken som är det minsta man kan begära att en säljare ska kunna inom avslutstekniker:

  1. Alternativmetoden: Vill du ha 10 eller 20 stycken? Vad passar dig bäst kl. 10 eller kl.14? Önskar du den stora eller lilla varianten?
  2. Direktavslutet: Ska vi köra på det här då? Ska du slå till då? Vill du ha den hemskickad direkt?
  3. Delavslut: Hur känns det så här långt? Är detta det du letar efter? Är jag tydlig nog?
  4. Sammanfattningsavslutet: Ska vi se vad vi har kommit fram till så här långt? Innan vi fortsätter, ska jag sammanfatta vad vi kommit fram till hittills?
  5. Låsningsavslutet: Och om jag går med på ditt krav, har vi en affär då? Köper du idag om du får det till det här priset? Om det finns i rött, ska jag beställa den då?

Här har du 5 av de mest klassiska avslutsteknikerna som du bara måste kunna om du jobbar som säljare. Och tänker du nu att det där var väl inget, det är ju bara gammal skåpmat, så är det precis vad det är. Gamla klassiska avslutstekniker. Om du däremot fortsätter att komma tillbaka till den här sidan och se de produkterna som kommer att läggas upp under shop sidan, så kommer du att kunna ta del av de mer avancerade metoderna för att göra bra avslut. Tills dess ut och prova de klassiska varianterna! De fungerar väldigt ofta!

Ladda ner 20 avslutstekniker här

Mattias