Nytt år och nya möjligheter heter det och vad innebär det för dig? Kommer du att våga ställa avslutsfrågan lite oftare i år än förra året? Jag hoppas det för du är värd att göra fler affärer om du läser det här inlägget. Du har valt att bli bättre på ditt jobb och du vill bli bättre på att göra fler affärer. Själv väntar jag på att min bok om avslutstekniker ska komma ut på förlaget. Den har blivit lite försenad. Att släppa två böcker samma år var att hoppas lite för mycket!

Att lära sig nya avslut för att våga ställa frågan oftare om kunden vill handla av dig är något du bör lära dig i år för att göra bättre resultat. Testa detta avslut för att sätta din produkt eller tjänst i perspektiv till andra inköp.

Kunden: -Det låter mycket med 8000 kr för din tjänst

Du : -När var det sista gången du lade ut 8000kr?

Kunden : – Tja, det var väl på de nya skrivborden i december.

Du: -Har det utlägget medfört att ni (tjänat mer pengar eller gjort er mer framgångsrika eller gjort fler affärer eller vad som kan passa tillfället just då)?

Kunden: -Inte direkt kanske…

Du: -Med vår tjänst så kommer du direkt att spara ett antal tusenlappar varje månad och göra arbetet enklare och snabbare för dig och dina anställda, vilket leder till att ni alltså sparar/tjänar pengar på ert inköp. Är inte det ett bättre sätt att investera sina pengar än att lägga ut dem på saker som inte gör att ni tjänar pengar?

Kunden: -När du lägger fram det så, så…

Du: -Jag behöver ditt godkännande längst ner, så kan vi köra igång sen

 

Se det här som ett ramverk och inte ett exakt ord-för-ord exempel. Lägg in dina egna ord, men andemeningen är att din tjänst sparar pengar och ser inte till att kundens pengar bara slösas bort.

Lycka till

Mattias