Här kommer en avslutsteknik som inte många känner till och som visar din entusiasm och kompetens för att göra vad som krävs för att få ett ja eller nej av din kund. Du vill ju aldrig lämna din kund med ” jag ska tänka lite på det här” eller hur? Det kan låta så här:

– Jag behöver tänka lite på det här förslaget.

– Jag förstår och tanken är ju ögonblicklig. Tänk på en buss. Du ser! Tankar kommer direkt och behöver ingen tid på sig för att uppstå.Vad du behöver göra är att ta ett beslut om hur du vill göra. Ja eller nej. Göra eller inte göra. Det är OK för mig vilket det än blir. Vad blir det?

Min mening med den här sidan är att ge dig som läser andra typer av avslutstekniker som inte nämns i andra sammanhang. Jag menar varenda säljtränare eller säljutbildare har några få avslut som de skriver om eller nämner och det är samma basala avslutstekniker som finns att läsa vart som helst. Men ärligt talat, är det inte roligare att lära sig lite tuffare avslut som visar att du har lite jävlar anamma i dig och vågar utmana när det behövs, för att få kunden att ta ett beslut?

Det här avslutet handlar om att få kunden att just ta ett beslut, eftersom det är det som kunder har svårast för. Att ta ett beslut oavsett om det är bra eller dåligt. Att ta beslut om att köpa behöver kunden ibland ha hjälp med och därför kan du testa det här avslutet om du vågar.

Mattias